Muistutus

Kylpyhuonetta ei ole tarkoitettu viemäröintiin

Kotona vesivessa toimii, kun sen huuhtelee ja sinne päästää vain sen minkä itse tuottaa. Jos pyttyyn heittää hygieniatuotteita (siteitä, vaippoja, pumpulipuikkoja), tai biojätettä (ruoan jätteitä, paistinrasvaa, hedelmänkuoria) voivat putket tukkeutua ja korjauksista voi seurata iso lasku.

Mieti mitä teet, että viemäri ei tukkeudu

Kotona syntyy kaikenlaista jätettä, mutta mikään niistä ei kuulu viemäriin. Jos heität roskia viemäriin, ne kuluttavat ja vahingoittavat putkijärjestelmää, pumppuasemaa ja puhdistuslaitetta. Näiden jätteiden loppusäilytyspaikka pitäisi olla kaatopaikka, tai ne tulisi toimittaa niille kuuluville lajittelupaikoille. Kun huolehdit jätteesi oikeaan paikkaan, voi puhdistuslaitos rauhassa keskittyä veden puhdistamiseen, eikä meidän tarvitse ensin siivilöidä vedestä roskia.

Jos kuitenkin olet huuhdellut pyttyyn jätteitä ja kiinteistön pumppuasema menee rikki, joudut itse maksamaan pumppuaseman korjauksen. Tavallisen kulumisen aiheuttamat korjaukset yritys toki korvaa.

Erityisesti hiekka, metalliesineet, suuret määrät hiuksia ja sukkahousut ovat haitallisia pumppuasemalle. Jos asentajamme huomaa tällaista korjauksen yhteydessä lähetämme laskun korjauksesta asiakkaalle.

Älä heitä pyttyyn!

muovipakkaukset, siteet, tampoonit, vaipat
pumpulipuikot
kondomit
kissanhiekka
tupakantumpit
ruoan jätteet, paistinrasva
kotitalouspaperi
hiukset
kukkamulta, kasvit
vaatteet ym. eivät kuulu viemäriverkostoon